Cím
2519 Piliscsév Béke utca 145.

Tel.
+36703389050

Rólunk

Állatorvosaink

dr. Bába András

Mióta az eszemet tudom, lovakkal akartam foglalkozni. Gyerek- és ifjúkoromban lovagoltam és dolgoztam, különböző lovardákban, illetve a lóversenypályán. 1990-ben diplomáztam állatorvoslént.

Utolsó tanulmányi éveimben már sok időt szántam a lovak szaporodásbiológiájának tanulmányozására, és az országban elsők között voltam, aki, az akkor még újdonságnak számító ultrahangos vizsgálatokat megkezdte, illetve tudományos kutatásokat is végeztem a témakörben. Az új vizsgálati eljárások, fejlődési lehetőségek, korszerű diagnosztikai és kezelési módszerek mindig érdekeltek, így tudásomat folyamatosan fejlesztettem külföldön is, dolgoztam és tanultam Németországban, Ausztráliában, Angliában és az USA-ban is.

1990 őszén a Vadaskerti Ménesben kezdtem dolgozni, majd megalapítottam 1993-ban a Polequi Bt.-t. Kezdetben egyedül, később már egy hatékony kis csapattal együtt végeztem, végzem a lovak gyógyítását.

A lógyógyász-specialista vizsgát 2005-ben tettem le. A MÁOK Lógyógyász Tagozatának alelnökeként „elméletben” is azon dolgozom, hogy a lovak ellátása minél szakszerűbb és megfelelőbb legyen.

Azon kevés szerencsés közé tartozom, akinek a munkája a hobbija is, így sohasem unatkozom – vagy dolgozom, vagy a hobbimnak élek (természetesen a családom mellett).   

dr. Kálmán Csenge

2017-ben végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. Ezzel egy gyerekkoriálmom vált valóra, hiszen amióta az eszemet tudom lovas állatorvos szerettem volna lenni.

Az egyetem után több külföldi klinikán szereztem további tapasztalatokat, majd ennél a csapatnál kezdtem meg a munkàt, amit azóta is töretlenül szeretek. Néhány éve lett egy állandó asszisztensem is, Mantis kutya személyében, akivel együtt igyekszünk minden esetet megoldani.

Munkám során nagyon fontosnak tartom a folyamatos fejlődést, különböző konferenciákon való részvétellel tartom naprakészen a tudásomat. A fogászat és a sebészet áll hozzám a legközelebb.

dr. Jagoschitz Réka

2021-ben végeztem a Budapesti Állatorvostudományi Egyetemen. A végzés óta dr. Bába András cégében dolgozom. Kisgyermek korom óta rajongok az állatokért, így egy álom vált valóra, mikor kézhez kaptam a diplomámat.

Nyolc éves korom óta lovagolok és az évek során kipróbáltam a díjugratás és a military szakágat is.  A lógyógyászatban főként a szemészet és a belgyógyászat érdekel, de szeretem a szaporodás biológiát és a sebészetet is. Jelenleg Tipli nevű mudi keverék kutyámmal járom a praxist, aki mindig hűséges asszisztens minden helyzetben.

dr. Trúzsi Roxána

2022-ben végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen. A Polequi csapatát a diplomamunkám készítése során volt szerencsém megismerni, és már a kezdetektől fogva nagyon szimpatikus volt, amit a praxis képvisel. Külföldi képzéseim után 2023 márciusában kezdtem el itt dolgozni. 

Gyermekként mindig is arra vágytam, hogy majd egyszer őszintén mondhassam: Imádom a munkám! És ez most beteljesült. Leginkább belgyógyász beállítottságú vagyok, a kedvenc szakterületeim a sürgősségi ellátás és a szaporodásbiológia, ezekben szeretnék minél jobban elmélyülni a jövőben is. 

Adminisztrátoraink

Hadházy Barbara

Tősgyökeres budapesti, belvárosi „aszfaltgyerekként” teljes titok, hogy került belém a „lószerelem” gén, de kisgyerekként már egyfolytában lovakat rajzoltam, aztán lovagoltam a Budapesti Állatkert akkor még működő lovardájában.

Gimnáziumi és egyetemi éveim alatt kicsit eltávolodtam a lovak világától, de ha tehettem, mindig igyekeztem lóhátra kerülni.

Férjem, András révén kerültem ismét lóközelbe, olyannyira, hogy mostanság nincs olyan napom, ami közvetve, vagy közvetlenül ne erről a világról szólna. Andrásnak segítek a cég ügyes-bajos dolgaiban, és leveszem vállairól az adminisztráció, pénzügyek és egyéb „járulékos” cégügyek terhét, hogy ő minél többet élhessen szívének legkedvesebb munkájának, a lovak gyógyításának.

Természetesen nekem is van hobbim (a gyerekeken és Andráson kívül) – a lovaglás, amikor csak tehetem, lóra ülök.

Szabó Réka

A lovakhoz való kötődésem 3 évesen kezdődött, amikor dédnagymamám felültetett a falusi „szódáslóra”, ő volt Rudi egy izabella fakó sodrott herélt, ez megpecsételte a sorsomat, mert a lovak szeretete azóta is tart.

Középiskolai és egyetemi éveim alatt versenyszerűen lovagoltam, lovakat képeztem ki vagy épp lovagoltam át és gyerekeket is tanítottam.

A Polequi Bt. remek kis csapatát 2006 óta erősítem. Különböző állatorvosi nyilvántartások vezetése, gyógyszerbeszerzés, az állatorvosok napi munkájának segítése és az ügyfelekkel való kapcsolattartás a feladatom.

Remete Anna

Gyakorlatilag születésem pillanatában derült ki, hogy állatokkal szeretnék foglalkozni. 7 éves koromban szagoltam bele először a lovarda- és a ló illatába. Onnantól kezdve nem lehetett más az irány.

Kaposváron végeztem Állattenyésztő mérnökként, majd lányom születése után a Szent István egyetemen megszereztem másoddiplomámat Lovastanár (Hippológus) – és szervező szakon.

6 évig dolgoztam lovardában lovardavezetőként és edzőként majd 2018-ban csatlakoztam a Polequi Bt-hez, ahol főleg pénzügyekkel, kapcsolattartással és adminisztrációval igyekszem segíteni a csapat munkáját.